ESTETSKA STOMATOLOGIJA-PREGLED I PROCEDURA

Estetska stomatologija - pregled i procedura

Sve procedure vezane za estetsku rekonstrukciju osmeha „smile makeovers“ počinju pregledom i razgovorom gde utvrdjujemo šta je to što Vi želite ,a zatim koje su mogućnosti da dobijemo što lepše rezultate.Uzima se otisak koji ce nam poslužiti za izradu modela za analizu osmeha i model na kome pravimo tzv MOCK UP odnosno probni izgled zuba kako bi videli kako će na kraju Vasi zubi izgledati a da nismo ni počeli sa bušenjem.
 

Ono što čini lep osmeh je skladnost, simetrija i prirodnost.

Poštujući zlatno pravilo proporcija vodimo računa o simetriji – središnja linija lica je veoma bitna i mora se poklapati sa sredinom centralnih sekutića i kada je u nekim slučajevima nemoguće to izvesti treba se truditi da se stvori barem iluzioni efekat simetrije pri izradi zuba.Takodje mora postojati simetričnost i u pogledu oblika i dimenzija zuba iz iste grupe

 

Linija osmeha , možda i najbitniji estetski parametar , za gornje zube mora da prati gornju ivicu usne pri osmehu.

 

Često se dešava da sve bude uskladjeno i na prvi pogled perfektno uradjeno ali osmeh i dalje nije nekako primećen a pacijent upravo to želi. Upravo nas ta pacijentova konstantacija vodi do još jednog parametra „ otvoren osmeh“. Ovaj termin podrazumeva širok osmeh gde su bočni zubi bliži obrazima tako da se ističu i time čine osmeh bogatijim.Uvučeni bočni zubi su u senci i svakako neće doprineti atraktivnom izgledu srednje trećine lica.

 

Nekada fikcija a danas dostupna i jednostavna procedura koju nam je omogučila moderna tehnologija savremenog doba , dobro planiranje u saradnji sa pacijentom uz individualan pristup vrlo lako,bezbolno i komforno svakom pacijentu može priuštiti „smile makeover“.

 

U estetske procedure dentalne estetike pridružili smo i tretman restilenovim filerima kako bi zaista dobili kompletan estetski tretman cele donje trećine lica.

 

Vaš osmeh je naše zadovoljstvo

 

Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :