Stomatološke intervencije

Ovde možete videti primere nekih naših stomatoloških intervencija

 • Uklanjanje frenuluma donje usne mekotkivnim laserom epix USA brend lasera

  Uklanjanje frenuluma donje usne mekotkivnim laserom epix USA brend lasera

  Visoko pripojen frenulum može dovesti do povlačenja mekog tkiva i ogoljavanja korena zuba.Frenektomija se radi kao preventivna mera u ovakvim situacijama
 • Keramičke fasete- veneers

  Keramičke fasete- veneers

  Keramicke ljuspice dizajnirane tako da perfektno naležu na prednje povrsine zuba. Oblik i boju u skladu sa oblikom lica i uz konsultaciju sa pacijentom biramo kompijuterskim softverom.
 • Bezmetalne krune i mostovi

  Bezmetalne krune i mostovi

  Bezmetalne krune na zubima daju prirodan izgled dentalnoj kompoziciji.Osim toga biokompatibilne su pa ne iritiraju okolno tkivo.Bezmetalne krune zato imaju veliku biološku vrednost.
 • Implanti - nadoknada izgubljenih zuba

  Implanti - nadoknada izgubljenih zuba

  Implantoprotetika pruža pacijentu komfor kao prirodni zubi. Nakon ugrađenih implantata posle par meseci rade se krune ili mostovi na implantatima.
 • Kompozitne ljuskice fabrički gotove i adaptirane

  Kompozitne ljuskice fabrički gotove i adaptirane

  Fabrički gotove ljuskice ili fasete nakon preoblikovanja se adaptiraju u zubnotehničkoj laboratoriji. Rezultati su sjajni... pogledajte
 • wisil parcijalna skeletirana proteza

  wisil parcijalna skeletirana proteza

  Wisil parcijalna proteza je najkomforniji oblik proteza. Kako je sama površina proteze maksimalno redukovana kao i mogućnost dodavanja atečmena, pacijentima pruža izuzetan komfor i estetiku.
 • Endodontska terapija

  Endodontska terapija

  Lečenje kanala korena zuba predstavlja preduslov za dalju uspešnu rekonstrukciju zuba. Lečenje zuba podrazumeva i primenu lasera radi obezbeđivanja sterilnosti kanala što bitno utiče na ishod terapije.
 • Totalna proteza

  Totalna proteza

  Totalna proteza predstavlja protetsku nadoknadu koja se primenjuje u situacijama totalne bezubosti i nemogućnosti nadoknade zuba savremenim implantološkim sistemima. Danas su u upotrebi različiti materijali kojima možemo verno da dobijemo izuzetnu estetiku.
 • Zamena amalgamskih plombi savremenim kompozitnim sistemima

  Zamena amalgamskih plombi savremenim kompozitnim sistemima

  Amalgamske stare plombe treba kontrolisati i blagovremeno zameniti. Naša preporuka su kompozitni ispuni koji imaju mnogo bolje osobine od amalgamskih plombi.
 • Nadoknada izgubljenih zuba - Fiksni protetski rad (most)

  Nadoknada izgubljenih zuba - Fiksni protetski rad (most)

  Metalokeramički most je indikovan kod nadoknade jednog ili više izgubljenih zuba. Takođe izradu metalokeramičkih mostova preporučujemo u bočnoj regiji zbog estetskih nedostataka kao loše strane ovih sistema.
 • Ispravljanje zuba folijama

  Ispravljanje zuba folijama

  Ponekad je moguće izbeći nošenje fiksne proteze ili klasičnih mobilnih ortodontskih proteza i primeniti set folija u tu svrhu. Kompijuterski vođena ortodontska terapija daje dobre rezultate kada su u pitanju zubi u estetskoj zoni.
 • Metalokeramički most na implantatima

  Metalokeramički most na implantatima

  Kada nedostaje zub implantati su najbolje rešenje a nekada i jedino kojim je moguće izbeći mobilne proteze koje ne pružaju takav komfor kao implantati.
 • Implanti - u terapiji bezube vilice

  Implanti - u terapiji bezube vilice

  Implantati zuba odnosno ugradnja implanta kod osoba koje su izgubile sve svoje zube je jedino rešenje ukoliko se želi dobiti fiksni rad i dugoročno konforno rešenje za pacijenta
 • Uklanjanje kamenca i naslaga sa zuba

  Uklanjanje kamenca i naslaga sa zuba

  Uklanjanje kamenca je veoma bitne stomatološka procedura kojom obezbeđujemo zdravu sredinu u usnoj duplji kako bi sve naše intervencije bile uspešno izvedene.
 • Kompozitni ispun- bele plombe

  Kompozitni ispun- bele plombe

  Popravka zuba je neophodna kako bi se uklonio karijes i sprečile sve komplikacije koje mogu nastati kao posledica. Nastale kavitete treba popuniti kompozitnim ispunima
 • Izbeljivanje avitalnog (lečenog) zuba i zamena ispuna posle izbeljivanja

  Izbeljivanje avitalnog (lečenog) zuba i zamena ispuna posle izbeljivanja

  Nakon određenog niza godina dešava se da zub iz kog je izvađen živac počne da tamni. Ova promena boje spada u estetski problem i rešava se izbeljivanjem zuba ili krunom
 • Ispravljanje zuba folijama

  Ispravljanje zuba folijama

  CAD/CAM folije se izrađuju na osnovu digitalizovanog modela vilica. Simulacija pomeranja zuba se radi pomoću software-a kojime se svaki pojedinačni zub koji se pomera iseca i moguće ga je pomeriti u svim pravcima
 • Terapija pojedinačnih recesija (TVT metodom)

  Terapija pojedinačnih recesija (TVT metodom)

  Slike prikazuju redom stanje pre hiruške intervencije, hirušku intervenciju, postavljanje šavova i najzad sliku neposredno pre skidanja konaca.
 • Terapija keramičkom fiksnom protezom

  Terapija keramičkom fiksnom protezom

  Pogledajte u slikama izgled pre postavljanja fiksne proteze, zube sa fiksnom protezom i sliku nakon tretmana fiksnom protezom
 • Terapija fiksnom protezom

  Terapija fiksnom protezom

  Pogledajte slike terapije pre i posle nošenja fiksne proteze odnosno ortodonskih aparata.