Estetska stomatologija - pregled i procedura

Sve procedure vezane za estetsku rekonstrukciju osmeha „smile makeovers“ počinju pregledom i razgovorom gde utvrdjujemo šta je to što Vi želite, a zatim koje su mogućnosti da dobijemo što lepše rezultate. Uzima se otisak koji ce nam poslužiti za izradu modela za analizu osmeha i model na kome pravimo tzv. MOCK UP odnosno probni izgled zuba kako bi videli kako će na kraju Vasi zubi izgledati a da nismo ni počeli sa bušenjem.

 

 

Ono što čini lep osmeh je skladnost, simetrija i prirodnost. Poštujući zlatno pravilo proporcija vodimo računa o simetriji – središnja linija lica je veoma bitna i mora se poklapati sa sredinom centralnih sekutića i kada je u nekim slučajevima nemoguće to izvesti treba se truditi da se stvori barem iluzioni efekat simetrije pri izradi zuba.Takodje mora postojati simetričnost i u pogledu oblika i dimenzija zuba iz iste grupe

 

Linija osmeha, možda i najbitniji estetski parametar, za gornje zube mora da prati gornju ivicu usne pri osmehu.

 

Često se dešava da sve bude uskladjeno i na prvi pogled perfektno uradjeno, ali osmeh i dalje nije nekako primećen, a pacijent upravo to želi. Upravo nas ta pacijentova konstantacija vodi do još jednog parametra - „ otvoren osmeh“. Ovaj termin podrazumeva širok osmeh gde su bočni zubi bliži obrazima tako da se ističu i time čine osmeh bogatijim.Uvučeni bočni zubi su u senci i svakako neće doprineti atraktivnom izgledu srednje trećine lica.

 

Nekada fikcija, a danas dostupna i jednostavna procedura koju nam je omogućila moderna tehnologija savremenog doba, dobro planiranje u saradnji sa pacijentom uz individualan pristup vrlo lako, bezbolno i komforno svakom pacijentu može priuštiti „smile makeover“.

 

U estetske procedure dentalne estetike pridružili smo i tretman restilenovim filerima kako bi zaista dobili kompletan estetski tretman cele donje trećine lica.

 

Vaš osmeh je naše zadovoljstvo.

Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :