PRF terapija

Metoda podrazumeva uzimanje određene količine venske krvi pacijenta, koja će se nakon centrifugiranja koristiti kao sopstveni lek za odgovarajuća stanja. Regeneracija tkiva sopstvenom krvi koristi se u estetskoj medicini (Kim Kardasijan –vampirski tretman lica) u ortopediji(povrede misica, tetiva,ligamenata,misica),kod vrhunuskih sportista za brz povratak na teren,i u skorije vreme i u oralnoj hirurgiji.


PRF (Platelet-Rich Fibrin – trombocitima obogaćen fibrin) - pospešuje procese zarastanja na više načina. U trombocitima se nalaze faktori rasta koji podstiču zarastanje oštećenog tkiva, pozitivno utiču na stvaranje kolagena i mladih krvnih sudova. Trombociti su odavno prepoznati kao modulatori rasta i razvoja ćelija, produkujuči faktore razmnožavanja, sinteze matriksa, i transformacije ćelija.Pošto se PRF dobija iz krvi pacijenta,bez ikakvih dodataka, ne postoji rizik od bilo kakve alergijske reakcije,prenosa bolesti i krajnje je sigurna metoda.

 

PRF metoda u stomatologiji se koristi s ciljem boljeg zarastanja kosti i mekih tkiva.Preporucujemo pacijentima gde je indikovana hiruska terapija jer intervenciju čini bržom, sigurnijom i bezbolnom.
PRFsekoristi kod:

  • Terapije parodontopatija (režanj operacije)
  • Terapije recesije gingive (povlačenje desni) – membranom od PRF prekrivaju se ogoliceni vratovi zuba
  • Nakon vađenja zuba – PRF se ubacuje u defekt kako bi se smanjio gubitak koštane mase
  • Augumentacije koštanog grebena u vilici (piriprema za ugradnju implantata)
  • Terapiji alveolitsa (usporenog i bolnog zasrastanja rane nakon vadjenja zuba)


PRF samo u drugacijem obliku koristimo i za podmladjivanje lica i u terapiji opadanja kose (stimulacijom folikula dlake).Tekstura i kvalitet kože se poboljšavaju, kolutovi oko očiju postaju manje vidljivi, a bore su znatno ublažene. Vampirski tretman zapažene rezultate ima i kod rešavanja problema ožiljaka.


PRF je bezbedna metoda iz razloga što se isključivo deo lične pacijentove krvi vraća pod kozu ili u kostani defekt bez i jednog drugog dodatka.

 

prf tretman

Komentari(2)
Napiši komentar
Branko Milosavljević
09.10.2016 16:23
Poštovani, potrbno mi je informacija o ceni prf terapije vilice, vilica, kvadranta u lečenju paradentoze.
Unapred zahvalan,
Branko Odgovori
Dental Centar
09.10.2016 18:11
Poštovani,
Cena primene bio-ossa i prf-a u terapiji paradontopatije po zubu je 60evr.
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :